Gratis verzending vanaf €49,-
100 dagen bedenktijd

Ventilatoren

Ventilator kopen? Je hoeft hiervoor niet naar de winkel. Je kunt voordelig online een ventilator kopen. Een goede ventilator is, vooral tijdens warme zomerdagen, altijd gewenst. Check nu zelf ons ruime aanbod aan ventilators.

Ventilator

De elektrische ventilator was één van de meest belangrijke elektrische uitvindingen aller tijden. De ventilator is een bouwsteen voor onder meer geavanceerde technologieën en zorgt voor verse luchtaanvoer wat verkoelend werkt. Ventilatoren zijn noodzakelijk in computers, lasers, auto's en uiteraard voor het afkoelen van onze leefruimtes! Standaardtoestellen wonnen de laatste decennia aan kwaliteit. Je vindt een breed scala plafondventilatoren, tafel- en muurventilatoren. De meeste ventilators hebben verschillende standen of zijn uitgerust met een timer en afstandsbediening. Let bij aankoop op het vermogen en de geluidswaarde!

Ventilator kopen? De beste ventilator koop je bij Vanmelis.nl!

Ben je op zoek naar de beste ventilator? Het online aanbod bij van Melis is enorm uitgebreid en biedt voor een ieder wel wat wils. Wat dacht je van een ventilator staand, een grote ventilator of juist een kleine ventilator? Je vindt ze eenvoudig online. Tevens kun je hier terecht voor plafondventilators tegen de laagste prijs. Vragen? Neem gerust even contact op.

Waarop letten bij het kopen van een ventilator

Welke ventilator is geschikt voor mij?

De plafondventilator is een populaire ventilator die vaak gebruikt wordt in slaapkamers en in woonkamers. Deze verkoeler leent zich hier uitstekend voor want het apparaat kan op een geluidsarme manier een groot oppervlak verkoelen. De tafelventilator is, zoals de naam al verklapt, een prima ventilator voor op een tafel of bureau en is in vele maten verkrijgbaar. Een staande ventilator wordt ook wel een statief model genoemd. Dit model is wat maatvoering betreft, het model tussen een tafelventilator en een vloerventilator in. Een staande ventilator is eigenlijk het beste te omschrijven als een ventilator op een statief. Let op, deze blaast vrij gemakkelijk het papier van je bureau af. De vloerventilator wordt ook wel een grondventilator genoemd en doet dat niet. Met een vloerventilator kan je wel wat gerichter koelen. Dit is de meest krachtige van alle ventilatoren en hiermee prima geschikt voor grotere ruimtes. Het nadeel is wel dat kracht bij de ventilatoren in verhouding staat met geluid. De vloerventilator is ook de luidruchtigste ventilator. Als je op zoek bent naar een vloerventilator met uitgebreidere mogelijkheden is een zuilventilator een prima optie. Deze ventilator ziet eruit als een koeltoren. Een zuilventilator is compact van omvang en komt vrij hoog.

Oscilleren en neigen

De blaasrichting van een ventilator is wel bepalend voor een juiste keuze. We noemen dit oscilleren en neigen. Met oscilleren wordt bedoeld dat de lucht van links naar rechts geblazen wordt, een “nee knikker” dus. Deze functie zit op vrijwel alle ventilatoren maar kan ook worden vastgezet zodat de ventilator één kant op blaast. Neigen is eigenlijk “ja-knikken”. De lucht wordt van boven naar beneden geblazen. Deze mogelijkheid is alleen bij de luxere- en zuilventilatoren. Het is goed om hier even op te letten. Een staande ventilator kan alleen horizontaal draaien en is goed om een kamer te koelen en met een vloerventilator kun je beter een specifiek punt koelen.

  • Vermogen: hoe hoger het wattage, hoe harder de ventilator kan blazen. Voor een tafelmodel is minder vermogen nodig dan voor een vloermodel.
  • Snelheid: de ventilatoren kun je instellen op verschillende snelheden. Hoeveel verschilt per model en type. Bij een lagere snelheid wordt een kleiner gedeelte van het beschikbare vermogen gebruikt.
  • Geluid: vaak betekent een hoger vermogen ook meer geluid. Stel je de ventilator in op een lagere snelheid, dan zal de geluidsproductie ook lager worden.
  • Waaier: hoe groot is de waaier, want hoe groter de waaier hoe meer lucht er wordt verplaatst.
  • Timer: als een ventilator een timer heeft, dan stopt de ventilator na de ingestelde tijd automatisch met draaien. Ideaal om bijvoorbeeld bij in slaap te vallen.