Gratis verzending vanaf €49,-
100 dagen bedenktijd

Regentonnen

Regenwater kan perfect gebruikt worden voor de beregening van je tuin. Maar wat doe je als het dagen of weken droog en warm is? Door een regenton te kopen kun je het regenwater opvangen en het op droge dagen gebruiken om je tuin te beregenen. Bij Van Melis heb je keuze uit verschillende soorten en maten, waardoor de ton ook nog eens een mooie blikvanger wordt in jouw tuin.

Regenton kopen? Je kunt de planten en het gras in je tuin prima water geven met regenwater dat is opgevangen door een regenwaterton. Doordat je de tuin besproeit met water dat zelf gewonnen is in de waterton, bespaar je kostbaar drinkwater. Hierdoor kun je zowel geld besparen- als een steentje bijdragen aan het milieu. Een optimaal resultaat wordt behaald wanneer je de regenton aansluit op de regenpijp. Het regenwater dat uit de lucht valt, wordt opgevangen in de goten aan de rand van het dak en loopt normaal via de regenpijp de grond in. Met behulp van een vulautomaat kun je het regenwater echter via de regenpijp in de regenton laten lopen zodat het water in de regenton opgevangen wordt.

Regenton hout

Bij Van Melis hebben we diverse soorten regentonnen, waaronder de klassieke houten regenton. Deze houten regentonnen zijn vaak oude wijnvaten en zeer geschikt voor het opvangen van water. Een wijnvat regenton is niet alleen zeer functioneel, maar ziet er ook nog eens zeer mooi uit. De wijnvaten zijn vaak zeer oud en van Spaanse of Franse afkomst. Het is van belang dat het regentonnen hout zeer sterk is en daarom bestaan er met name eikenhouten regentonnen.

Regenton kunststof

Als u op zoek bent naar een regenton die zeer duurzaam en gebruiksvriendelijk is, ben je bij VanMelis aan het goede adres. Een kunststof regenton is, in tegenstelling tot andere vaten, ontzettend licht en hierdoor makkelijk te verplaatsen. Een plastic regenton gaat bovendien ontzettend lang meer, waardoor je er heel lang van kunt genieten. In ons assortiment vind je een kunststof regenton 227 liter en een kunststof regenton 100 liter.

Grote en kleine regentonnen

In ons assortiment zul je diverse maten regenwatertonnen vinden. Zo is er bijvoorbeeld een kleine regenton van 100 liter te vinden, maar zijn er ook grote regentonnen van 227 liter. Een grote eikenhouten regenton is zwaarder en hierdoor moeilijker te verplaatsen dan een grote kunststof regenton.