Winkelwagen

Hulp nodig? Bel 0528-204024
Let op: aanvraag onderdelen via e-mail

Schuurzolen

SCHUURZOLEN

Bij het schuren van oppervlakken kan je handmatig met schuurpapier schuren, maar de meeste mensen zullen een schuurmachine gebruiken. Het hangt af van wat voor soort oppervlak je wilt schuren, welke schuurmachine je gebuikt. Er is de vlakschuurmachine, de delta-schuurmachine, de excentrische schuurmachine, de bandschuurmachine en de multi-schuurmachines, die zowel als vlakschuur- en delta-schuurmachine gebruikt kan worden.

30 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

30 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Schuurzolen

Soorten schuurzolen

Elke schuurmachine heeft zijn eigen schuurzool, waar schuurpapier op komt. De vlakschuurmachine heeft een grote vlakke zool en is geschikt voor het schuren van grotere oppervlakken. De delta-schuurmachine heeft ook een vlakke schuurzool, maar die loopt uit in een punt. Ideaal om in hoeken en nissen te komen. De excentrische schuurmachine heeft een ronde draaizool. Door de draaiende beweging is dit ideaal voor het grove schuurwerk. De bandschuurmachine heeft twee rollen, waarover een schuurband loopt. Dan is er nog de multi-schuurmachine. Deze is geschikt voor handschuurwerk en er zitten vaak verschillende schuurzolen bij.

Soorten schuurpapier

Hoe grof je wilt schuren, hangt vooral af van het soort papier je gebruikt. De grofheid van het papier wordt bepaald door een getal. Hoe hoger het getal, hoe fijner het papier. Bijvoorbeeld 24 of 40 is grof Als je 600 gebruikt, heb je fijn papier. Er is zelfs 12.000 voor industrieel gebruik.