Hulp nodig? Bel 0528-204024
Let op: aanvraag onderdelen via e-mail

Olie

Olie kopen?

Olies zijn uitermate belangrijke producten die wij allemaal gebruiken en waar zelfs hele wereldeconomieën van afhankelijk zijn. De bekendste van alles olies is de smeerolie. Deze wordt gebruikt als smeermiddel voor materialen die tegen elkaar schuren. Meest voorkomend is smeerolie in automotoren. Maar voor smeerolie kopen, moet je eerst even nagaan welk soort smeerolie je nodig hebt.

8 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

8 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Soorten smeerolie

Smeerolie is in te delen in verschillende types. De meest gebruikte smeerolie is die op basis van minerale olie. Deze olie wordt gewonnen uit ruwe aardolie. Smeerolie op basis van minerale olie zijn slecht of helemaal niet biologische afbreekbaar en daardoor milieuonvriendelijk. Dan is er nog olie op basis van synthetische olie. Deze olie wordt poly-alpha-olefin genoemd. (PAO). Deze olie is op basis van koolstof en waterstof. Helemaal in opkomst is tegenwoordig bio-smeerolie. Deze olie is op basis van plantaardige en dierlijke vetten en olie. Deze olie is biologisch prima afbreekbaar en daardoor stukken beter voor het milieu. Dan bestaan er nog mengsels van synthetisch en bio-olie. Deze worden ‘compounds’ genoemd.

Motorolie

Een van de vormen van smeerolie is de motorolie. Jij bepaald welk soort motorolie je koopt door te letten op de homologatie. De homologatie is de goedkeuring van de autoproducent, dat een bepaald type olie voldoet aan hun eisen.