Gratis verzending vanaf €49,-
100 dagen bedenktijd

Schragen

Wil jij schragen kopen? De schragen van Van Melis bieden extra werkoppervlak en steun bij elke klus. De meeste schragen zijn uitschuifbaar waardoor je het gemakkelijk weer kunt opbergen. Schragen gebruik je eigenlijk als een soort steun of een soort extra werkbank. Bekijk snel ons assortiment en bekijk welke schraag bij jou past.

Schragen

Schragen gebruik je voor allerlei klussen

Schragen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Er zijn er te koop van hout maar ook die volledig van ijzer zijn. Je klapt ze heel gemakkelijk in en uit. Heb je voor een bepaalde klus wat extra werkblad of bank nodig? Dan zijn houten of ijzeren schragen echt de ideale oplossing.

Schragen zijn heel handig om bijvoorbeeld houten planken op te zagen, je legt een plank op 2 schragen en zaagt hem gemakkelijk door. De schragen variëren in kracht, zo kun je er een met een draagkracht van 110kg halen, maar ook een van 250kg. Sommige schragen zijn ook nog eens verstelbaar in hoogte, zo kun je altijd op de gewenste hoogte werken. 

Tips bij het kopen van schragen

Wij hebben ontzettend veel schragen te koop. Om een goede keus te kunnen maken tussen al deze schragen, is het handig om de verschillen te weten en natuurlijk om te weten wat je nodig hebt .

Allereerst is de draagkracht van de schraag van belang. Heb je nu een klus waarbij een draagkracht van 150kg vereist is, dan kun je natuurlijk voor een schraag met een draagkracht van 150kg gaan. Ook kun je kijken naar een iets sterkere schraag. Hiermee zit je zeker goed voor je huidige klus, maar ook voor bijvoorbeeld een volgende klus die misschien wel meer draagkracht vereist.

Ook zijn de hoogte en breedte van de schraag van belang. Je moet zorgen dat de schraag breed genoeg is voor het object wat je erop wil plaatsen en hoog genoeg zodat je makkelijk kunt werken. Een te lage schraag kan als zeer onprettig worden ervaren omdat je hierbij krom moet staan, wat weer een negatief effect heeft op je rug. Echter wil je ook niet te hoog werken, dit is namelijk erg onpraktisch. Om dit probleem op te lossen, kun je het best voor een verstelbare schraag kiezen. Je kunt hierbij uitproberen welke werkhoogte het fijnst is.

Ten slotte kun je nog kiezen voor een inklapbare schraag. Ben je veel onderweg of heb je de schraag vaak op verschillende plekken nodig? Dan is het handig om een inklapbare schraag te hebben.