Gratis verzending vanaf €49,-
100 dagen bedenktijd

Generatoren

Aggregaat of generatoren kopen? Een aggregaat of generator is ideaal wanneer de stroom uitvalt. Je kunt een generator of aggregaat kopen bij Van Melis voor je bedrijf, woning, vakantiehuis, bouwplaats of zelfs in een tent of caravan op de camping gebruiken. We beschikken over een enorm aanbod verschillende modellen, formaten en kleuren. Wij helpen je graag aan één van onze veilig en gemakkelijk te gebruiken aggregaten en generatoren!

Waarvoor dient een aggregaat?

Een goede aggregaat is ideaal om te gebruiken wanneer de stroom is uitgevallen. De stroom kan natuurlijk uitvallen in jouw woning, maar vooral worden aggregaten gebruikt bij bedrijfsmatige locaties als agrarische bedrijven, festivals en andere locaties. Een goede aggregaat en generator zorgt ervoor dat de stroom weer aangaat en dat er weer gewerkt kan worden of dat je thuis kunt genieten van een verwarming, weer kunt koken en dat er weer licht is. Er is een zeer groot aanbod. Elke machine heeft net weer iets andere specificaties. Zo is elke generator voorzien van een ander stroom en volt gehalte wat inhoud dat er verschillende mogelijkheden zijn.

Is je Aggregaat kapot en heb je nieuwe koolborstels nodig? Bij ons kun je hiervoor en voor andere onderdelen terecht!

Generator

Kies voor een stevige machine zodat u verschillende dingen hierop kunt aansluiten. Zo is er bijvoorbeeld de Honda aggregaat van Eurom benzinemotor met 98cc. Deze machine is voorzien van maar liefst 2100 watt en is dan ook in een van de sterkste binnenin deze klasse. Ook is er een zeer sterke motor wat de mogelijkheid geeft om verschillenden bronnen tegelijk aan te sluiten op de machine.

Beste aanbieders

Op onze website kan je kiezen uit een groot aanbod van generatoren en aggregaten naar jouw wens. Kies voor een motor en vermogen dat je graag wilt hebben.

Tips voor aggregaten

Noodstroom aggregaten of generatoren worden niet vaak gebruikt, alleen in geval van een noodsituatie / calamiteit. Tijdenlang zal de generator dus stil staan, wat niet goed is voor een motor. De meeste problemen ontstaan bij benzine generatoren. Benzine kan gaan vlokken en dan krijg je last van verharsing, waardoor de carburateur verstopt zal raken. Hoe ga je dit tegen? Door aan de benzine stoffen toe te voegen om deze problemen te voorkomen.

Wanneer een benzinetank niet geheel vol is zal door temperatuurswisselingen lucht de tank ingezogen worden en zal aan de binnenzijde van de tank condens ontstaan. Als gevolg kan de tank hierdoor gaan roesten. Dit kun je voorkomen door de tank van de benzine generator volledig af te tanken waardoor er geen lucht meer in de tank zit. Daarnaast is benzine en de tegenwoordige toegevoegde bio-ethanol hygroscopisch, wat betekent dat het water aantrekt. Het mengsel van water en de brandstof op de bodem van de tank of jerrycan wordt een onbruikbare vloeistof die je zeker niet in je verbrandingsmotor wilt hebben.

Voor langdurige opslag benzine en diesel (kleine aggregaten) moet je metalen jerrycans gebruiken. Gebruik zeker geen kunststof tanks. Kunststof laat namelijk zuurstof door en is niet dampdicht. De ouderwetse jerrycans, zoals ze in het leger gebruiken bestaan niet voor niets. Daarin kan je brandstof zeer lang bewaren.

De problemen met langdurige opslag van diesel ontstaan andere problemen. De bekendste daarvan is bacteriegroei. Dit is tegen te gaan met een additief, die bacteriën dood. Bijvoorbeeld Acticide. Ook moet diesel regelmatig omgeroerd of rondgepompt worden omdat anders de diesel zich gaat scheiden in verschillende componenten.

Heeft u onderdelen nodig voor uw aggregaat/generator? Kijk dan vooral bij onze onderdelen en bougies.