Gratis verzending vanaf €49,-
100 dagen bedenktijd

Schuurmachines

Klussers maken vaak gebruik van schuurmachines. Een schuurmachine is een elektrisch aangedreven apparaat. Met een dergelijk apparaat kun je door middel van schuren een materiaal glad maken of verfresten verwijderen. Het kunnen kleine handbare apparaten zijn of grotere. Kleine schuurmachines worden tijdens het schuren over het oppervlak bewogen. Bij de grote schuurmachines wordt het materiaal dat geschuurd moet worden door de machine gevoerd. Er zijn meerdere soorten die gebruikt kunnen worden. Zo heb je vlakschuurmachines, excentrische schuurmachines, bandschuurmachines en zo zijn er nog veel meer soorten.

Een schuurmachine kopen

Wanneer je voor een klein oppervlak een vlakschuurmachine wilt kopen, moet je kijken hoe vaak je hem zal gebruiken. Wordt het apparaat slechts een enkele maal per jaar gebruikt, dan is het niet nodig om een duur exemplaar aan te schaffen. Een vlakschuurmachine heeft een vlakke zool met een verende laag. Op de verende laag wordt een vel schuurpapier vastgeklemd. Een excentriek zit in het midden op de as van de motor waardoor de trillende beweging ontstaat. Kleine vlakke delen kunnen hiermee worden geschuurd.

Indien je grotere oppervlakten wilt schuren, kun je het beste een bandschuurmachine aanschaffen. Deze bestaat uit twee rollen. Een van deze rollen wordt door de elektromotor aangedreven. Over beide rollen wordt de schuurband geplaatst.

Het is belangrijk dat je vooraf goed bekijkt wat en hoe vaak je moet schuren. Daarvoor kun je dan het juiste schuurapparaat aanschaffen bij Vanmelis.nl.