Gratis verzending vanaf €49,-
100 dagen bedenktijd

Schroevendraaiers

Een schroevendraaier is onmisbaar in elke gereedschapskist. En hoe ouder ze worden, hoe meer ze achteruit gaan in kwaliteit. Schroevendraaiers die niet meer goed werken zorgen voor frustratie en moeten snel vervangen worden. Onze handschroevendraaiers zijn niet alleen van topkwaliteit, maar gaan dankzij hun kunststof grepen ook lang mee. Hiermee hoef je ze de komende jaren zeker niet te vervangen.

Pagina
Pagina

Schroevendraaiers kopen?

Met een schroevendraaier kunnen schroeven worden aangebracht en verwijderd. Een schroevendraaier bestaat uit een handvat, steel en het uiteinde. Het uiteinde kan verschillende uitvoeringen hebben. Ze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Het uiteinde is zo gevormd dat hij in de kop van de schroef zal passen. Zo zijn er bijvoorbeeld schroevendraaiers die voorzien zijn van een platte punt, maar ook die een kruiskop of stervorm hebben. Schroevendraaiers worden van een goede staalsoort vervaardigd, zodat ze bij een goed gebruik praktisch nooit stuk zullen gaan.

Het handvat

Het handvat wordt vaak van een slagvaste, onbreekbare kunststof gemaakt. Het handvat van een schroevendraaier moet goed in de hand liggen.

Eisen

Het uiteinde moet overeenkomen met de grootte en de vorm van de schroef. De grootte van het uiteinde moet overeenkomen met de grootte van de schroef. Is hij te groot dan kan een schroef gemakkelijk stuk worden gedraaid.

Elektrische schroevendraaier

Moeten er veel schroeven worden vast en losgedraaid dan is het handig om een elektrische schroevendraaier te gebruiken. In zo'n elektrische schroevendraaier kunnen losse schroefbits worden gebruikt. De stiftjes die in deze schroevendraaiers worden geplaatst hebben een zeskantige vorm. De kop kan plat, kruisvormig of stervormig zijn. De bits worden vaak in de magnetische houder geplaatst die in de machine wordt geklemd.