Gratis verzending vanaf €49,-
100 dagen bedenktijd

Trilplaten

Trilplaten gebruik je om te voorkomen dat heel je straatwerk wegzakt. Het is heel vervelend als je net aangelegde terras of paadje al na korte tijd helemaal gaat verzakken. Om dit te voorkomen kun je het beste trilplaten gebruiken. Je trilt eerst het zand goed aan waar de bestrating op moet komen. Daarna leg je de bestrating veegt zand tussen de voegen en je gaat er daarna nog een keer over met een trilplaat. De klinkers of tegels blijven op die manier perfect liggen. Trilplaten worden met een motor aangedreven.

Trilplaten

Wil jij betaalbaar en goed bestraten? Op vanmelis.nl vind je een divers aanbod aan trilmachines. Een trilplaat is een machine die gebruikt wordt bij om ondergronden te egaliseren of aan te trillen.

Trilplaat: wegenbouw

Je kunt een trilmachine gebruiken bij het aanleggen van een weg of stoep, voor het in elkaar drukken van een ondergrond. Dit voorkomt dan dat de tegels verzakken. Wanneer de ondergrond niet eerst stevig verdicht wordt met een trilmachine, heb je kans dat de bestrating verzakt en dan zou al het werk voor niks zijn geweest… Je kunt een trilmachine ook gebruiken voor het aantrillen van bestrating of het trillen van beton. Zo krijg je een vlakke ondergrond en voorkom je luchtbelinsluiting.

Trilplaat kopen

Trilplaat kopen? Deze tips kunnen je helpen bij het kiezen.
Om wat voor klus gaat het? Hierbij geldt:
Hoe zwaarder het werk, hoe groter de slagkracht.

  • Lichte klus: lichte trilplaat
  • Iets zwaarder werk: middelzware trilplaat
  • Grote klus: zware trilplaat

Welke afmeting moet de grondplaat hebben?
Hoe groter de grondplaat, hoe meer oppervlakte er per minuut getrild kan worden.

  • Vanaf 40 x 30 cm tot 50 x 40 cm
  • Vanaf 50 x 40 cm tot 70 x 30 cm
  • Vanaf 70 x 30 cm

Trilplaat kopen? Let op de slagkracht

Ben jij een straatmaker, hovenier of aannemer en wil je een trilmachine kopen voor bestrating, maar kun je niet goed kiezen tussen het aanbod? Let dan op de slagkracht van de verschillende machines. Dat is de kracht welke het trilmechanisme voort brengt. De slagkracht hangt af van de combinatie tussen trilfrequentie, eigen gewicht en massa van onbalansgewicht(en). Ook de maximumsnelheid van de trilmachine heeft invloed op het resultaat. De slagkracht wordt op onze site zowel in kg als in kN (kilo Newton) uitgedrukt. Een slagkracht van bijvoorbeeld 3050 kg of 30,5 kN wil zeggen dat er maar liefst 3050 kg aan kracht wordt uitgeoefend op de ondergrond.

Je kunt ook nog letten op de lengte en breedte van de trilplaat. Hoe groter de trilplaat, hoe meer oppervlakte er per uur bewerkt kan worden.

Vermogen trilmachine

Tegenwoordig zijn bijna alle trilmachines voorzien van een viertaktmotor. Het voordeel hiervan ten opzichte van een tweetaktmotor is dat een viertaktmotor veel zuiniger is en dus beter is voor het milieu. De verbranding loopt namelijk een stuk beter en daarmee is de uitstoot ook lager. Daarnaast zorgt het voor minder geluidsoverlast. Hoeveel vermogen je nodig hebt, hangt af van de werkzaamheden die je moet verrichten.

Geluidsoverlast?

Helaas is het werken met een trilmachine niet geluidloos en komt er nou eenmaal geluidsoverlast vrij. Ondanks dat een trilmachine met een viertaktmotor het geluid beter dempt, is het aan te raden om goede gehoorbescherming te gebruiken. Een trilmachine bereikt namelijk al gauw een geluid harder dan 100dB en dat kan resulteren in gehoorbeschadiging bij langdurige blootstelling. Ook voor gehoorbescherming kun je terecht bij Van Melis.