Winkelwagen

Hulp nodig? Bel 0528-204024
Let op: aanvraag onderdelen via e-mail

Tuinfrezen

tuinfrees of grondfrees kopen?

Een tuinfrees is een apparaat waarmee men de aarde omwoelt. Afhankelijk van het type tuinfrees en de instellingen ligt de woeldiepte zo tussen de 5 en 15 centimeter. Door de aarde om te woelen met een tuinfrees wordt de dieperliggende aarde belucht, krijgt de grond een egalere structuur en wordt de afwatering beter. Dit bevordert de plantgroei enorm. In één grondbewerking wordt de grond met behulp van een tuinfrees zaaiklaar gemaakt. Je kunt hier terecht voor een tuinfrees, grondfrees of een cultivator. Het online aanbod is enorm uitgebreid.

De tuinfrees kun je in twee hoofduitvoeringen krijgen: een elektrische tuinfrees of een benzine tuinfrees.

7 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

7 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Tuinfrezen

Met tuinfrezen kun je de grond goed bewerken of omwoelen. De grond in een keer goed klaarmaken om daarna direct te kunnen zaaien of de grond bewerken om een betere afwatering te maken. Dit zijn een paar voorbeelden waar je tuinfrezen zoal voor kunt gebruiken. Hoe diep je de grond wil omwoelen ligt een beetje aan de soort tuinfrees die je koopt, maar meestal is dat zo ongeveer tussen de 20 en 35 centimeter. Je kan kiezen voor een tuinfrees op benzine, maar er zijn er ook te koop die op stroom werken. Veel tuinfrezen hebben een verstelbare werkbreedte en -diepte. Hierdoor kun je precies kiezen hoeveel grond je per keer bewerkt. Bij sommige elektrische tuinfrezen zit een tweede accu en een lader inbegrepen.

Tuinfrees of grondfees kopen? Tips!

Wil je een tuinfrees of grondfees kopen? Het is handig om van tevoren te weten wat voor soort tuinfrees je nodig hebt. Hierbij moet je letten op de werkbreedte en -diepte die de tuinfrees moet hebben, wat het vermogen (Watt) en de kracht (pk) van de motor van de tuinfrees is en of je een elektrische tuinfrees wil of een die op benzine werkt. Bij onze tuinfrezen staan al deze gegevens aangegeven. Hierdoor is er een goed en duidelijk overzicht van en over onze tuinfrezen.

Let er goed op dat de werkbreedte en -diepte geschikt zijn voor de grootte van het stuk grond dat je wil bewerken. Heb je een groot stuk grond, dan kun je beter een wat bredere tuinfrees nemen met wat meer vermogen. Met een kleiner stuk grond kun je prima een wat minder brede tuinfrees nemen.

Ook heb je tuinfrezen die achteruit kunnen werken. DIt is natuurlijk erg handig als je op kleine stukken zit, bijvoorbeeld tussen twee bomen. Echter is het niet persé nodig, dus hier moet je goed opletten op de structuur en indeling van je tuin.

Ben je op zoek naar de beste tuinfrees?

Je vindt deze gemakkelijk en snel online bij Vanmelis.nl. Je zult zeker een model kunnen vinden dat goed bij je past, omdat je kunt kiezen uit een enorm uitgebreid aanbod. Voor ieder exemplaar kun je hier terecht. Dit is absoluut een goede aankoop waar je lange tijd plezier van zal beleven. Vragen? Neem gerust contact met ons op en vraag naar ons tuinfrees assortiment.