Hulp nodig? Bel 0528-204024
Let op: aanvraag onderdelen via e-mail

Slijptollen

Slijptol kopen?

Slijptollen zijn een soort elektrisch gereedschap waarmee je onder andere metaal, steen of hout kunt slijpen, maar je kunt ook heel goed allerlei buizen door slijpen. Een slijptol komt goed van pas bij het wat grovere kluswerk, zoals het slijpen van betonijzer. Zorg er echter altijd voor dat je jezelf goed beschermd als je met een slijptol aan de slag gaat.

23 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

23 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Slijptol of haakse slijper

Een slijptol of haakse slijper is onmisbaar als gereedschap van een klusser. Met een slijptol kun je eenvoudig haaks door materiaal heen slijpen. Een stalen buis of metalen stang is geen probleem voor de haakse slijper. Tegenwoordig zijn er ook schijven die geschikt zijn voor het slijpen van PVC, gietijzer en boomwortels, bijvoorbeeld.

Maar je kunt nog meer met een slijptol! Wat dacht je van saneren, afbramen, het uithakken van voegen in metselwerk of het wegslijpen van roest? Het is dan wel belangrijk dat je de juiste schijf gebruikt. Daarvoor let je op het formaat en het type van de schijf.

Kortom, een slijptol is echt een veelzijdig gereedschap.

Tips bij slijptol kopen

Je wil een slijptol kopen, maar misschien weet je nog niet welke het moet worden. Van Melis geeft je graag enkele tips waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een slijptol. Allereerst is het belangrijk om voor jezelf vast te stellen waarvoor je de slijptol of haakse slijper wilt gebruiken. Hierbij geldt dat hoe groter het formaat van je slijptol is, hoe groter je bereik is.

- Lichte klussen: een as van 115-125 mm, een wat lager wattage
Een 115 of 125 mm haakse slijper is kleiner, wendbaarder en prima voor thuisgebruik.
- Zware of langdurige klussen: een as van 230 mm, minimaal 1500 watt
Een 230 mm haakse slijper is bedoeld voor het grove werk.

Daarnaast is het van groot belang om erop te letten dat het toerental van de slijpschijf overeenkomt met het toerental op de machine. Dit is voor je eigen veiligheid. Zo voorkom je namelijk dat de slijpschijf wellicht losschiet.

Slijptol online kopen

Je slijptol koop je eenvoudig online bij Van Melis. Je vindt hier een ruim aanbod van diverse merken, zoals AEG en Einhell. Denk je er ook aan dat je goed beschermd bent wanneer je gaat slijpen? We hebben diverse beschermingsmiddelen bij Van Melis.