I.v.m. het Corona-virus en daarom enorme drukte bij onze vervoerders kunnen wij onze levertijden niet garanderen zoals u van ons gewend bent. Onze klantenservice is wel bereikbaar maar erg druk. Heeft u toch een vraag, stel deze bij voorkeur per email. Onze excuses voor het ongemak.×

Hulp nodig? Bel 0528-204024
Let op: aanvraag onderdelen via e-mail

Hydrofoorgroep

Waarom een hydrofoorgroep, drukpomp oftewel een hydrofoor kopen?

Een hydrofoor wordt soms ook wel een waterpomp, drukverhoger of een hydrofoorpomp genoemd. Hiermee wordt altijd een apparaat bedoeld waarmee de waterdruk kan worden verhoogd. Soms wordt een hydrofoor gebruikt om de waterdruk voor bijvoorbeeld een hele flat te verhogen. Maar een waterdrukverhoger kan ook prima voor één woning worden gebruikt. Een drukpomp bestaat uit twee onderdelen: een waterpomp en een drukvat. Het drukvat is gedeeltelijk gevuld met water en gedeeltelijk met lucht. Een membraam ertussen zorgt ervoor dat beide niet met elkaar in contact komen. De luchtbel werkt als een soort buffer, waardoor de waterpomp niet elke keer hoeft aan te slaan wanneer er een kraan wordt opengedraaid in huis. Wanneer de druk in het drukvat niet meer hoog genoeg is, gaat de waterpomp automatisch aan en zorgt deze alsnog voor voldoende druk. Zo zorgt een hydrofoor altijd voor voldoende waterdruk.

5 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

5 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Hydrofoorgroep kopen?

Een hydrofoorgroep is een drukverhogingsinstallatie waarbij binnen een gebied of een gebouw de waterleiding op druk wordt gehouden. Een hydrofoorgroep bestaat uit een pomp met een terugslagklep en een expansievat. De Powerplus waterpompen, pompen zonder geluidoverlast het gebruikte water door het gehele huis. Een apparaat wat een flinke bijdrage levert aan het milieu. Een hydrofoorgroep kan worden aangesloten op een waternet, wat niet is aangesloten op het algemene waterleidingnet. Het gaat vaak om een regenwaternet. Het regenwater kan worden gebruikt om het toilet door te spoelen. Een prima apparaat om een goed leefmilieu te behalen.