Hulp nodig? Bel 0528-204024
Let op: aanvraag onderdelen via e-mail

Dompelpompen

Wat is een dompelpomp?

Een dompelpomp wordt gebruikt in situaties waar overtollig water snel en eenvoudig weggepompt moet worden, bijvoorbeeld bij een ondergelopen garage of kelder. Het water in een boot of zwembad kan ook met een dompelpomp worden weggepompt.

Een dompelpomp oftewel klokpomp is een pomp die je in het water kan plaatsen en die het water via de platte onderkant opzuigt en verpompt naar boven. Deze pomp wordt dus in zijn geheel in de te verpompen vloeistof ondergedompeld.

U kunt een keuze maken uit een schoonwaterpomp en een vuilwaterpomp

47 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

47 Product(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Dompelpomp kopen?

Wanneer een dompelpomp wordt gebruikt, zal hij helemaal in de te verpompen vloeistof worden ondergedompeld. De aandrijving is elektrisch. De pomp bevindt zich onderaan en kan de vloeistof omhoog pompen tot de gewenste hoogte, afhankelijk van het vermogen. De pomp moet tijdens het verpompen helemaal in de te verpompen vloeistof zijn. De vloeistof dient voor het verkoelen van de motor. De pomp moet ook al, in verband met de koeling, bij het starten volledig ondergedompeld zijn. Hij wordt vooral gebruikt voor het oppompen van drinkwater of bluswater en het wegpompen van drainagewater of vuilwater. Een elektrische dompelpomp is waterdicht afgesloten. Om ongelukken te voorkomen mag hij alleen gerepareerd worden een specialist.